Markeerprocessen

Het juiste proces voor uw applicatie

Ontdek meer over de verschillende markeer mogelijkheden.

De verschillende markeer methoden in een oogopslag.

Punt markering

Een solide carbide naald oscilleert met pneumatische en elektronische middelen. Het wordt door twee dragers in de x- en y-richting bewogen en treft het materiaal met een op en neergaande beweging. Afhankelijk van de impactfrequentie wordt de markering een doorlopende of een enkele stippellijn – perfect voor tekens, logo's of tweedimensionale codes, bijvoorbeeld Data Matrix Code.

De kracht geproduceerd door de enkele punt markering is te verwaarlozen. Hierdoor is het mogelijk om drukgevoelige, dunwandige, gecoate, holle en gewelfde werkstukken te markeren. Het systeem is geschikt voor bijna alle materialen – ook gehard staal!

 

Enkele punt markering

Als alternatieve variant van de punt markering, werkt de enkele punt markering ook met een carbide markeernaald, hetzij pneumatisch of elektrisch.
Enkele punten worden bereikt door de op- en neerwaartse beweging van de markeernaald. Door exacte definitie van de punten worden de matrix lettertypen geproduceerd in uniforme groottes van 5 x 7 of 9 x 13. Andere lettertypen zijn aanvankelijk beschikbaar.

Data Matrix Code

De Data Matrix Code maakt het mogelijk om veel informatie in een klein markeergebied te plaatsen, op moeilijke aansluitingen en in snelle productielijnen. Een 2D-Code wordt gezien als "veilige" data transmissie en kan gereconstrueerd worden met een Reed-Solomon foutmelding correcte, zelfs als tot 25% van de code is vernietigd.

Voordelen van de Data Matrix Code:

  • Geheugencapaciteit van 1 tot 2300 tekens
  • Leesbaar met laag contrast
  • Vermindering en vergroting van de gegevensinhoud, zonder verandering van de fysieke grootte van de code
  • Leesbaar vanuit elke kijkhoek
  • Registratie van snel bewegende objecten, aangezien lezen niet nodig is
  • Geen conversietabellen nodig, informatie wordt direct opgenomen
  • De Data Matrix Code is codeerbaar volgens de D.E.S. (Data Encryption Standard) en de R.S.A. regels

Logo markering

Een aansprekend logo blijft in het geheugen zitten en verbindt verwachtingen en ervaringen met het bedrijf. Ook in de metaalverwerkende industrie worden producten vaak voorzien van bedrijfslogo's.
MARKATOR biedt de mogelijkheid om individuele klantlogo's te creëren en te markeren. Met behulp van speciaal ontwikkelde logo software, kunnen klantlogo's zeer precies gecreëerd worden.

MARKATOR biedt de perfecte oplossing met zijn markeersystemen. Afhankelijk van de wensen van de klant, kunnen logo's worden gemarkeerd met alle markeersystemen.